Megnyitja a szíved
Fölébreszti tudatosságod
Átöleli a lelked
 


HANGSZERES ZENE
 
Ébredés
Ivo Sedláček – hegedű, brácsa, fúvósok, gitár
Zbynek Belik – hangolt üvegpoharak

Az album a szlovák Smolenice Kastélyban került felvételre. A zene kibontakozása olyan hangulatot hoz létre, amely a belső fény és öröm esszenciáját hordozza magában. Gyengéden inspirál a reggeli ébredezésre, mert egész lényünket feltölti energiával. Ugyanakkor csodás aláfestés a délutáni pihenőhöz, illetve a munka és rohanás utáni megnyugváshoz, mert felébreszti belső békénket.


Az éj csöndjén túl
Ivo Sedláček – akusztikus gitár
Zbynek Belik – hangolt üvegpoharak
Egy teliholdas éjszakán élőben készült a hangfelvétel a cseh Krivoklat Kastély királyi lakosztályában. Az akusztikus gitár ritmusa harmonikusan vegyül az üvegpoharak kristályosan rezgő hangjával, és megnyitja a kaput belső világunkba. Ideális a használata elmélkedéshez, meditációhoz és alvásra hangolódáshoz.

A levelek színe
Ivo Sedláček – hegedű, brácsa, fúvósok, gitár
Zbynek Belik – hangolt üvegpoharak, didzseridu, citera
A hegedű, a brácsa és a bambusz furulya dallamfolyamába beárad a hangolt üvegek, a didzseridu és a citera hangjának harmóniája. A zene gyógyító hullámai finoman fürdetik a szívet és a lelket, a hallgatót egy békével, örömmel telített állapotba vezetve.

Szent hegyi tánc
Ivo Sedláček – hegedű, brácsa, fúvósok, szitár
Zbynek Belik – hangolt üvegpoharak, didzseridu, citera, swarmandal
Michal Haman – dobok, ütőhangszerek

A zene egy szent táncot sző, miközben a hajnali nap fényét hordozza magában. Röpülj képzeletben erdők, tisztások és patakok fölött! Éld át a hegyek felemelő jelenlétét és engedd a lelked fölszállni a kikapcsolódás legmagasabb szintjére! Majd pihenj ebben a megnyugvást hozó állapotban, amely megérinti lényed igazi mélységeit.

Altatódal
Ivo Sedláček – brácsa, citera, gitár

A zene tónusai szelíden vezetnek el a gyógyulás, a pihenés és a mély relaxáció állapotába. Ellazítják a testet, lecsendesítik az elmét. A megszólaltatott hét brácsa hangja ráhangolja a pici gyermekeket az alvásra, és hatékony felnőttek számára is, akik álmatlanságban szenvednek, vagy nehezen lassítják le nappali aktivitásukat.

Tükröződések
Ivo Sedláček – fúvós hangszerek, gitár, citera, billentyűk

A zene szeretettel meghív téged egy harmonikus, gyógyító relaxációra. A bambusz furulya és a gitár párbeszéde a szférák összhangját teremti meg, a béke és megelégedettség érzését áramoltatva. Ajánlott kísérőzene jógagyakorláshoz, meditációhoz, reiki-hez vagy masszázshoz.

Csakra légzés
Ivo Sedláček – hegedű, bambusz furulya, citera, monokord, tanpura, tibeti zengő tálak, billentyűk, vokál
Tomáš Reindl – dzsembe, ütőhangszerek, tabla, congo dobok, keret dobok, didzseridu, vokál

A csakrákon felfelé haladó lenyűgöző utazás megerősíti az energiaközpontokat, kioldja a félelmeket és elnyomott érzéseket, majd megnyitja az energiaáramlást. Jóga légzéstechnikával, ászanákkal és vizualizációval még intenzívebb a zene hatása. Feszültségoldásra és stressz levezetésére táncolj otthon erre a zenére, éld át milyen mozdulatokat és érzelmeket vált ki belőled. A számok között csukott szemmel pihenve hagyd az érzéseket áramlani. (intenzív terápia)


A csönd kertje
Ivo Sedláček – koncert monokord, rezonációs monokord, hegedű

A monokord gazdag tónusai, fenséges rezgése és misztikus hangja a béke és nyugalom atmoszféráját visszhangozzák. Gyermek altatásához, meditációhoz és belső utazáshoz is remekül alkalmazható.


MANTRÁK
 

Óm
Ivo Sedláček – vokál, tanpura
Gandharva Kórus – ének

Az ősi Óm mantra felemelő rezgései belső békét és tiszta gondolatokat teremtenek, megnyitva a szívet egy mély megtapasztalásra. Ideális jógagyakorláshoz, meditációhoz, masszázshoz, reiki-hez, kineziológiához és tértisztításhoz.


Mantrák I.
Ivo Sedláček – vokál, hegedű, citera, fúvós hangszerek, tanpura

Az album a hét mantra közül három indiai védikus mantrát az eredeti formájában mutat be. A jól ismert Gayatri és Savita Namaskar mellett Shanti, Óm, Mahamrityunjaya és Agneya Astra mantrák is felvételre kerültek. Hallgatásuk feltölt és energetizál. Az albumhoz tartozó könyvecskében megtalálható minden mantra és azok magyarázata.


Mantrák II.
Ivo Sedláček – vokál, hegedű, citera, fúvós hangszerek, gitár, tanpura

A második album Shiva és Shakti energiájával összefüggésben lévő mantrákat szólaltat meg, mint például az Om Namo Bhagavate Rudraya, Om Namo Shivaya vagy Om Namo Narayanaya. Éneklésük és a könyvecskében szereplő vizualizáció elvégzése olyan jótékony hatású energia megtapasztalásához vezet, amely több ezer éve inspirálja a spirituális keresőket.


Mantrák és énekek
Ivo Sedláček – vokál, hegedű, citera, fúvósok, gitár, tanpura
meghívott énekkar

Ez a cd örömteli, örök melódiákat elevenít fel jól ismert indiai, keresztény, héber és dél-amerikai dalokból: Om Namah Shivaya, Gopala, Kyrie Eleison, Radhe Shyam, Ganesha Sharanam, Shalom. Hallgatása vezetéshez, olvasáshoz és házimunka végzéséhez is kiváló.


YAMUNA TRIÓ
 

Yamuna - Arunachala
Sujata Kimiko – vokál, tanpura
Ivo Sedláček – hegedű, brácsa, fúvós hangszerek, swarmandal
Shepherd – vokál, gitár

India, japán és héber spirituális dalokat adnak elő az Arunachala lábánál találkozó, majd Yamuna triót alapító zenészek. Sujata, Shepherd és Ivo a dél-indiai szent hegynél talált egymásra. Azóta zenéjükkel elbűvölték az európai, indiai és japán közönséget.


Yamuna – Vasudeva
Sujata Kimiko – vokál, tanpura
Ivo Sedláček – hegedű, brácsa, fúvós hangszerek, swarmandal
Shepherd –vokál, gitár

Két évvel az Arunachala album után a Yamuna trió egy újabb válogatást hozott létre indiai, héber és japán dalokból, utánozhatatlan tolmácsolásban: Jai Shiva  Shankara, Eli Eli, Yefe Nof, Homunite, Rangi Sari, Shakti, Maharaja Bhawani, Vasudeva. Mindkét albumkellemes háttérzene egy beszélgetéshez, egy meghitt vacsorához vagy egy teaszertartáshoz.